Gezonde voeding denk ook aan gezonde vetten en gezonde noten
Afvallengids.nl Helpt bij het vinden van jou persoonlijke afval methode
Gezonde voeding 18 juli 2017
mm
Nathalie Geen reacties

Afvallen gids de gids die je helpt kiezen bij jou persoonlijke afval methode. Omdat ook jij anders ben dan een ander. Velen gingen u al voor. Dit wil jij toch ook

JA ! Ik wil mijn persoonlijke succesvolle afvalmethode

Gezonde voeding is heel erg belangrijk als we gezond willen leven. Ook helpt een gezond voedings patroon bij het af vallen. Dat gezonde voeding niet alleen uit groente en fruit bestaat . Lees je allemaal hieronder.

gezonde voeding, afvallen, gezond etenGezonde voeding of gezond eten is heel belangrijk niet alleen voor ons lichaam , maar zeker ook voor onze mentale gesteldheid. Steeds meer mensen willen afvallen door gezond eten. Dat is niet vreemd: het voedingspatroon dat wij vandaag de dag aanhouden is aardig ongezond.

En je kunt gelukkig zelf op een redelijk gemakkelijke wijze verandering in het voedingspatroon aanbrengen, waardoor gezond eten niet moeilijk is.

Als je wilt starten met gezond eten dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Op deze manier kun je doelen bereiken die je voor jezelf kunt stellen. Denk hierbij aan het verliezen van een aantal kilo’s, of juist het bouwen van spieren.

In dit artikel lees je meer over gezonde voeding en leer je hoe je hier een goede basis voor kunt opzetten.

Wat is gezonde voeding?

Laten we eerst kijken wat de meeste mensen bedoelen met gezonde voeding. Het gaat in dat geval om voeding die rijk is aan vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Daarbij zijn er ook belangrijke voedingsstoffen nodig, zoals koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels.

Het is slim om op te letten hoeveel je van deze stoffen binnenkrijgt. De reden dat veel mensen overgewicht hebben, en hierom aangeven dat zij ongezond eten, ligt vooral bij de overmaat aan koolhydraten. Je begint pas met gezond eten als je hierin een goede balans hebt aangebracht.

De meeste mensen denken bij gezonde voeding  direct aan een grote verzameling fruit en groenten. Er wordt dan ook vaak gedacht dat dit de enige soorten voeding zijn die je kunt eten.

Dit is echter ver van de waarheid. Er vallen veel soorten voeding onder de term gezonde voeding. Denk hierbij aan zuivel, vlees, noten en eieren. Iedere voedingssoort heeft weer eigen voor- en nadelen, en ook niet iedere soort vlees of zuivel is gezond voor ons. Hoe meer je weet over voeding, hoe gemakkelijker het wordt om gezond te eten.

Beginnen met gezonde voeding

Als je wilt starten met het eten van gezonde voeding  dan is het slim om een eigen voedingspatroon op te zetten. Dit houdt in dat je aangeeft uit welke voeding jouw patroon voortaan zal bestaan.

Bedenk voor jezelf welke voeding je als ontbijt, als lunch, als avondeten en als tussendoortje wilt eten.

Heb je in de ochtend bijvoorbeeld veel energie nodig? Dan is het goed om een vezelrijk ontbijt te eten.

Sta je ‘s avonds in de sportschool om spierballen te kweken? Dan is het goed om in de avond nog een eiwitrijk tussendoortje te nemen.

Hoe sterker je de focus legt op een gezond voedingspatroon, hoe gezonder je uiteindelijk zult eten.

En het opstellen van een voedingspatroon is erg gemakkelijk. Het gaat er vooral om dat je tactisch denkt over de maaltijden die je eet en de momenten waarop je het eet. Op deze manier ga je vanzelf gezond eten en stel je een perfect patroon samen.

Hulp bij het eten van gezonde voeding

Zelfs als je het perfecte voedingspatroon opstelt dan kan het nog wat doorzettingskracht vereisen om je hier ook echt aan te houden. Er liggen tenslotte voldoende suikerrijke verleidingen op je te wachten.

Als iemand jarig is wordt er op taart getrakteerd, tijdens de koffie eet je graag een koekje en de kans is groot dat je ook één keer per week de frituurpan aanzet. Je moet deze verleidingen weerstaan en lekkere alternatieven voor jezelf bedenken.

Als je iedere zaterdag normaal gesproken de frituurpan aanzet dan moet je deze maaltijd niet vervangen door een maaltijd die je helemaal niet lekker vindt. Vervang het juist met een gezonde maaltijd die erg smaakvol en lekker is. Zo is het een stuk gemakkelijker om de frituurpan te vergeten.

Maak in dat geval bijvoorbeeld oven frites of gebruik de airfryer. Maak de patat van zoete aardappel en bak hier een lekker stuk vlees bij.

Gezond eten begint bij een goed voedingspatroon dat jij zelf gemakkelijk kunt volhouden. En daar hoort onder andere bij dat je maaltijden eet die jij ook echt lekker vindt.

Vraag de mensen om je heen om ook te helpen bij het gezonde voedingspatroon. Uit onderzoek blijkt dat het een stuk eenvoudiger is om een gezond voedingspatroon aan te houden als je dit samen met een ander volhoudt. Vraag een vriend of vriendin die ook graag gezond wil eten of zij samen met jou het voedingspatroon willen volgen.

Dit helpt ook in gezinnen die het streven hebben om gezonder te eten; door samen gezonde maaltijden te bereiden is het gemakkelijker om het lang vol te houden.

Start met gezonde voeding

Is het tijd om wat overtollige kilo’s te verliezen of wil je graag iets aan jouw ongezonde voedingspatroon veranderen? Start dan met gezond eten, want het zal de verandering opleveren die je zelf graag wilt zien. Z

o wordt het nog gemakkelijker om een streefgewicht te bereiken of om grote stappen te nemen voor jouw gezondheid.

Stel voor jezelf een goed voedingspatroon samen, haal de juiste boodschappen in huis en bereid de ideale maaltijden; zo wordt gezond eten gemakkelijker dan ooit en bereik je ieder doel dat je voor jezelf hebt opgesteld.

Ik kan je vertellen dat als je echt serieus wil afvallen en hier ook graag bij wil worden gecoacht dat je dan echt even hier moet kijken.  Ook voor nog veel meer tips en advies over afvallen kan ik je aanraden om hier te kijken.

Twijfel niet langer en maak gebruik van meerdere aanbiedingen  Klik hieronder op het plaatje en krijg Direct Gratis heel veel informatie over afvallen.

Het kost je niks en je hoeft zelfs je naam en email niet achter te laten.

 

gezonde voeding, afslanken, platte buik

Je kan natuurlijk ook eerst deze pagina nog even aflezen . We gaan het hier nog hebben over Gezonde Noten en jawel het bestaat Gezonde Vetten. 

PS: Ik plaats de link naar de gratis info van hierboven onderaan de pagina nog wel een keer.

Zoals in het begin op deze pagina over gezonde voeding al vermeld, bestaat gezonde voeding dus niet alleen uit fruit en groente. Er bestaan ook zeker gezonde noten en omdat je noiten veel vaker met je gezonde maaltijden kan combineren dan dat je zal denken.

Zullen we het hieronder wat uitgebreider over deze gezonde noten gaan hebben.

Gezonde noten

Gezonde noten zijn die er en welke noten zijn dan het meest gezond? We willen allemaal graag gezonde tussendoortjes eten. Het geeft ons een goed gevoel en helpt om fit te blijven.

En dat kan onder andere dankzij gezonde noten. Niets werkt zo goed als aanvulling op een gezonde lunch dan een handjevol gezonde noten.

Er zitten goede vetten in, de noten zitten boordevol energie en je kunt er ook een flinke lading eiwitten uithalen.

Maar er zijn tegenwoordig ontzettend veel noten, en iedere nootsoort heeft weer eigen voor- en nadelen. Je wilt natuurlijk uitsluitend de beste noten kopen, want alleen dan zul je zo goed mogelijk functioneren.

Wij hebben daarom in dit artikel alle soorten gezonde noten op een rijtje gezet, zodat jij in de supermarkt altijd de beste keuze maakt.

Gezonde noten : De vijf gezondste

Stipt op nummer 1: Macadamia noten

Macadamia noten zijn een fantastische bron van vetten. Deze vetten helpen onze hersenen zo goed mogelijk te functioneren.gezonde voeding, gezonde noten, gezond eten

Uit onderzoek blijkt dat macadamia noten veel meer gezonde voedingsstoffen bevatten dan andere noten, en dat deze noten hierdoor de beste noten zijn om te eten.

Daarom raden wij de macadamia noten aan. Neem elke dag een handjevol (10 tot 12 noten) en eet deze tussen de lunch en de avondmaaltijd.

Nummer 2: hazelnoten

Bijzonder lekker en vol met belangrijke vitaminen en mineralen. Hazelnoten bieden veel energie voor de dagen dat je net even die extra boost nodig hebt.

Dankzij de voedingsstoffen in hazelnoten wordt het bijzonder gemakkelijk om zeer goed te functioneren; vooral als je nog een lange hardlooptocht voor de boeg hebt of in de avond lekker gaat trainen.

Nummer 3: paranoten

Deze redelijk grote noten komen in weinig notenmixen voor. Toch zijn deze noten een belangrijke bron van energie. Uit onderzoek blijkt dat paranoten, in combinatie met amandelen, een belangrijke bron voor testosteron zijn.

Op de dagen dat je net even die extra testosteron nodig hebt is het dus handig om een handjevol paranoten en amandelen te eten. Je voelt je dan net even een beetje sterker. Dit gevoel start ongeveer 4 uur na inname.

Nummer 4: amandelengezonde voeding, amandelen, afvallen

Net als paranoten, bevatten amandelen allerlei gezonde vetten. Je kunt deze vetten onder andere gebruiken om de hoeveelheid testosteron in jouw lichaam te verhogen.

Bij amandelen geldt daarbij ook dat deze een zeer voedzaam gevoel geven, waardoor je aanzienlijk minder voeding nodig hebt om de dag door te komen.

En dat brengt allerlei voordelen met zich mee, vooral als jij op dit moment gewicht wilt verliezen.

Nummer 5: pecannoten

Deze noten worden door veel mensen gezien als de meest smaakvolle noot. De pecannoot bevat echter ook veel gezonde voedingsstoffen en wordt daarom ook regelmatig in gerechten gebruikt. Je kunt de pecannoten tegenwoordig in notenmixen kopen, waarbij je ook kunt genieten van paranoten, amandelen en hazelnoten. Een echte aanrader!

Dit waren even snel de vijf gezondste noten op een rij. we hebben weinig aandacht besteed aan de vraag, “Welke noten kan ik met welk eten combineren ? ” 

De reden hiervoor is, omdat elk mens zo ze eigen smaak heeft en omdat als jezelf hele kleine experimenten  uitvoert in de keuken je er vanzelf meer lol in gaat krijgen. Zo word het steeds makkelijker voor je om je eigen gezonde voeding samen te stellen.

Dan gaan we nu naar misschien wel een van de vreemdste gezonde voedingen die er zijn. Vooral de mensen die willen afvallen en dus van hun vet af willen zullen hiervan opkijken.

Er bestaan in ons voeding dus ook gezonde vetten en daar gaan wij jou meer over vertellen. Lees dus snel verder. 

Gezonde vetten

Gezonde vetten bestaan wel zeker ook al denken we vaak van niet We horen steeds meer over gezonde en ongezonde vetten. Bij vet denk je automatisch aan ongezond, want als we iemand met overgewicht zien dan weten wij dat deze een ongezonde levensstijl heeft.

Maar vet is eigenlijk helemaal niet ongezond. Sterker nog, vet in voeding is niet eens de reden dat wij vandaag de dag te zwaar zijn; dit hebben wij aan koolhydraten te danken.

Om de reputatie van vetten een gezonde boost te geven, zullen wij in dit artikel iets dieper ingaan op de functies van vetten en de voordelen van een verhoogde inname van bepaalde vetten.

Zo kun je voor jezelf bepalen welke vetten een goede aanvulling voor jouw huidige voedingspatroon zullen zijn, zodat je deze goed kunt benutten.

gezonde voeding, gezonde vetten, afslanken

Wat zijn gezonde vetten?

Er zijn verschillende soorten vetten die zorgen voor een goede aanvulling op ons huidige voedingspatroon.

Neem bijvoorbeeld Omega-3, een van de bekendste vetten die we vooral via vis binnenkrijgen. Je kunt deze vetten zien als wondermiddel voor ons brein; het zorgt voor een gezond brein en zorgt dat ons brein aanzienlijk beter functioneert.

Omega-3 is dus onmisbaar in het dieet. Je krijgt deze gezonde vetten vooral binnen wanneer je vis eet, en je kunt ook supplementen slikken die voor een extra inname aan omega-3-vetten zorgen.

Andere gezonde vetten zitten bijvoorbeeld in noten. Zo is de macadamia noot een goed voorbeeld van een vetrijke noot. De macadamia noot is een van de meest gezonde noten, en dat merk je aan alles.

De gezonde vetten in de noot helpen ons lichaam beter te werken en dragen bij aan een gezonder brein.

Gezonde vetten uit vlees

Vlees wordt gezien als een vetrijke voedingssoort. En dat klopt in veel gevallen ook. Je hebt natuurlijk vleessoorten die vrijwel geen vet bevatten, zoals kip en kalkoen, maar vlees zoals rund en varken heeft altijd een goede hoeveelheid aan gezonde vetten.gezonde vetten, afvallen, gezond eten

En dat is onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Vlees hoort dan ook bij de basis van een gezond voedingspatroon, en mag hier absoluut niet weggelaten worden.

Wil je nog een extra gezonde toevoeging aan jouw stuk vlees? Voeg dan eens een aantal schijfjes avocado toe. Deze staat bekend als top leverancier van gezonde vetten en helpt ons lichaam aanzienlijk beter te functioneren. A

vocado is op zichzelf redelijk smaakloos, dus het is slim om hier kruiden aan toe te voegen.

Bak het vlees ook altijd met olijfolie. De olie bevat ook weer gezonde vetten die ons brein helpen om beter te functioneren. Zo heb je de perfecte samenstelling van gezonde vetten en wordt jouw lichaam vanzelf steeds gezonder.

Wil je nog veel meer weten over gezond eten of afvallen kijk dan even op de volgende pagina.

Ik heb je al eerder over deze pagina vertelt en zal daarom zoals beloofd hier nogmaals de link plaatsen.

Je krijgt op deze pagina dus niet alleen heel veel Gratis info omtrent afvallen. Het zal je ook zeker verbazen hoe snel en gemakkelijk je eigenlijk kan afvallen.

Heb je het wel even gehad met al dat gelees en dat uitzoeken op het internet over gezond eten en afvallen. Dat kan ik zeker begrijpen.

Daarom hebben wij op onze site afvallengids.nl alles zo gemakkelijk voor je gemaakt zodat ook jij jou eigen afval methode of strategie hier kan vinden.

Omdat wij onze trouwe lezers graag belonen met wat extra inspiratie. Hebben wij nog iets moois voor je

Je krijgt van ons nog eens 50 Gratis Gezonde Recepten  zodat ook jij heel gemakkelijk Direct kan gaan beginnen met een gezond voedings patroon.

Twijfel dus niet langer meer en Pak Hier jou Gratis Gezonde Recepten

gezond eten, gezonde recepten, afvallen

Groetjes Nathalie van het team afvallengids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *